If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аз съм вкарвал 69-70л коментирано е вече в друга тема колегата Пинко също за експеримента си игра и толкова събра 156-цата
Възможно е, не мога да споря. Аз такова нещо на моята не съм забелязал, но и никога не съм изпразвал резервоара до 0 и после да го пълня. Отклонение от 1-2 л мисля е напълно в реда на нещата, но 6-7 ми се струват множко.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
156-цата събира близо 70 литра - това е факт. Веднъж след светване на резервата карах още 90 км - предполагам че е била почти празна.
Ама последните 5-6 литра трябва да се наливат мноооого бавно и да се изчаква, заради пяната. Ако пълниш бързо, пяната изключва пистолета на около 63-64 литра. Хем в резервоара винаги има останали поне 1-2 литра.
Това съм го установил на колонка на ЕКО на бул. Вапцаров - а там колонките са точни. Веднъж пълних една чисто нова германска туба 5 литра и колонката отсече точно 5 литра.
Така резереара събира 70л...просто датчика много лъже може да има 12-15 литра и ако колата е някаде по наклон пак ще свети лампата ...аз моита на колонка не сам я карал от както сам я купил....напражих си експеримент,колата изгасна за нафта и я напълних докато не преля побра точно 70л
Честно казано като пълня от празно до горе, винаги ми събира към 67 и пистолета спира. Като закръгля сумата на колонката и стават 69 някъде.
И аз съм се чудил що така, ама факт.
Честно казано като пълня от празно до горе, винаги ми събира към 67 и пистолета спира. Като закръгля сумата на колонката и стават 69 някъде.
И аз съм се чудил що така, ама факт.
Здравейте и от мен! Да споделя и аз какви аномалии имам горивомера на колата ми, значи светва ми лампата по време на извън градско каране, като след това минавам около 80-90км. и пълна догоре - събра точно 54литра. За три години и нещо съм доливал максимум 56-57литра. Имам чувството, че лампата ми светва на оставащи 15литра, което за мен си е неточен уред. Затова занулявам дневния километраж мина ли 700-750км. и пълна догоре.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now
Здравейте и от мен! Да споделя и аз какви аномалии имам горивомера на колата ми, значи светва ми лампата по време на извън градско каране, като след това минавам около 80-90км. и пълна догоре - събра точно 54литра. За три години и нещо съм доливал максимум 56-57литра. Имам чувството, че лампата ми светва на оставащи 15литра, което за мен си е неточен уред. Затова занулявам дневния километраж мина ли 700-750км. и пълна догоре.
Изпомпай всичкия бензин и зареди. Или карай до откат с туба в багажника
Comment